web
counter

Penutup Kerusi Dengan Hiasan Reben

Gift Kahwin Ads

Penutup Kerusi

oganza purple chair cover
oganza purple chair cover

Jika anda memerlukan penutup kerusi(chair cover) untuk perkahwinan anda, anda boleh menghiasikannya dengan beberapa aksesori saja dan ia akan menjadi amat lawa sekali. Walaupun penutup kerusi yang dipakai dalam majlis perkahwinan bukan susah untuk disediakan, tapi tambah dengan hiasan lain boleh menghasilkan keajaiban juga kepada kerusi tu. Warna putih merupakan warna yang umum dijadikan sebagai kanvas kerusi dalam perkahwinan anda. Aksesori hiasan mungkin termasuk reben, bunga, atau perhiasan bermusim. Dengan begitu banyak pilihan, satu perkara yang anda kena pastikan bahawa perkahwinan anda dapat dinikmati oleh semua tetamu dengan hiasan kerusi yang menarik.

beach chair cover

penutup kerusi warna biru

penutup kerusi warna pink

Reben dan Bows

Reben merupakan aksesori yang amat sesuai untuk menghiasi penutup kerusi dalam perkahwinan anda. Satu jalur tunggal reben boleh digunakan untuk menghasilkan kesan yang moden dan bersih, manakala beberapa jalur reben boleh memberikan penampilan yang lebih mengasyikkan penutup kerusi. Bow yang biasa boleh menghasilkan kesan yang sangat menangkap mata apabila diletakkan sebagai aksesori untuk penutp kerusi. Bow yang bersaiz besar boleh digunakan untuk menandakan meja VIP, atau anda boleh balut dalam semua kerusi. Anda boleh bayangkan dengan penggunaan reben, bow dan ikatan adalah cara yang mudah dan juga berkesan untuk memperkenalkan warna dan menarik perhatian tetamu, terutamanya jika seluruh linen perkahwinan anda adalah warna putih.

pink and green chair cover

Fabrik

Jalur kain dan ikatan pinggang boleh digunakan sebanyak bow yang dipakai dalam majlis perkahwinan. Dapatkan tali pinggang kain berbalut di belakang kerusi dalam warna yang berbeza boleh menambah gaya untuk penutup kerusi. Potong kain dengan saiz besar dalam warna atau corak yang menemui dengan tema anda dan menghiasi ia di belakang kerusi atau mengikat dalam band disampiri kesan bergolak atau berlipat. Selain itu, bahan 2 tona boleh ditarik di sapu pepenjuru merentasi kerusi.

purple chair cover

Bantal

Gunakan bantal untuk hiasan kerusi, atau bantal kecil yang boleh dibalut dengan kain untuk dipadankan dengan tema anda atau warna perkahwinan. Cadangan ini menawarkan keselesaan serta gaya, walaupun ia mungkin hanya sesuai untuk majlis perkahwinan yang kurang formal.

purple chair cover 2

Bunga

Bunga boleh digunakan untuk menghiasi di belakang penutup kerusi perkahwinan anda, ia dapat menambah percikan warna. Bunga yang dipakai boleh dihiasi sekali dengan bow kerusi atau ikat pinggang kerusi. Selain daripada tu, anda juga boleh minta dari pembekal untuk menghiaskan belakang kerusi dengan bunga supaya ia selaras dengan meja bunga anda. Jika bajet anda terhad, maka anda cuma pakai reben untuk hiasan kerusi atau anda juga boleh pakai bunga tiruan juga idea yang bagus. Melampirkan bunga di tepi kerusi dengan reben yang cantik adalah satu cara yang sangat gaya dalam perkahwinan juga.

top gold chair cover

penutup kerusi warna putih dan biru

Personalising Penutup Kerusi

Menarik perhatian kepada pengantin perempuan dan lelaki dengan letakkan nama mereka atas penutup kerusi atau atas reben yang diperbuat peribadi. Anda cuma kena memastikan bahawa anda menggunakan warna yang harmoni dan penulisan yang jelas supaya tetamu boleh mengenali kerusi yang istimewa itu.

White n Blue chair cover

Tema

Jika anda mempunyai tema perkahwinan, maka anda akan mempunyai banyak pilihan bila anda nak pilih kerusi yang anda gemari untuk perkahwinan. Warna yang cerah dan terang amat sesuai dalam tempat yang bermusim panas untuk penutup kerusi. Dan jika anda mahu sesuatu yang luar biasa, anda boleh menggunakan dedaun yang berwarna brown untuk menambah kehangatan ke tempat perkahwinan anda.

Artikel berkaitan:

manicure set promotion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top