web
counter

Kotak Percetakan Percuma

Gift Kahwin Ads

Hari ini saya nak berkongsi dengan anda beberapa cara untuk DIY kotak hadiah yang comel ni.

DIY Cenderahati Kotak Kertas

Kotak cenderahati perkahwinan buatan sendiri atau DIY wedding favor box boleh dibuat dengan mudah oleh anda bersama dengan rakan-rakan dan ahli keluarga.

free printable kotak hadiah
free printable kotak hadiah

Jika anda merancangkan perkahwinan taman atau perkahwinan luar, Satu pilihan yang sempurna untuk kotak cenderahati perkahwinan merupakan kotak seperti di atas yang mempersembahkan suasana English Garden. Kotak ini berwarna putih dan sangat mudah dipasang. Anda boleh menambahkan hiasan reben untuk liputan kotak itu. Anda juga boleh menghiasinya dengan warna merah jambu yang cantik dan bunga ungu di bahagian depan kotak. Jadi, ia amat sesuai untuk tema perkahwinan musim bunga.

Jika anda memilih perkahwinan yang bertema pantai, anda boleh mencari kotak kertas yang mempunyai reka bentuk pokok kelapa. Pokok-pokok yang anda pilih ada baik dengan mempunyai empat sisi dalam bentuknya. Batang pokok menjadi lebih sempit di bahagian yang sama dengan pokok yang sebenar. Bahagian atas kotak boleh dihiasi dengan corak tapak tangan yang mengalir dari tepi batang. Bahagian batang boleh dicat dengan warna perang dan daun dicat dengan warna hijau.

Perkahwinan destinasi menjadi semakin popular kebelakangan ini. Ia amat sesuai dengan tema pelancongan. Pengantin perempuan boleh membeli beg pakaian dan menghiasinya dengan reben dan tag.

Beg yang anda beli boleh dilengkapi dengan tangkai mengalih. Satu tag bagasi boleh diletakkan di atas beg itu dengan mesej ucapan terima kasih kepada tetamu anda. Anda mungkin ingin meletakkan pelekat di hadapan beg itu.

Jika tema warna perkahwinan anda adalah merah jambu, maka aksesori yang sempurna untuk anda beli merupakan kotak yang mempunyai warna yang bersepadan dengan tema warna perkahwinan anda yang boleh anda dapat dalam pelbagai reka bentuk. Kotak gaun yang diikat dengan reben organza atau satin akan kelihatan amat cantik sekali. Di bahagian depan kotak, anda boleh lekatkan sekuntum bunga tunggal bersama dengan reben diletakkan untuk menjadikannya satu cenderahati yang sempurna untuk tetamu anda.

Kotak cenderahati yang diisi dengan gula-gula sentiasa dialu-alukan oleh tetamu. Sebaik sahaja anda telah pilih kotak untuk meletakkan di atas meja perkahwinan anda, sekarang sampailah masa untuk anda berfikir tentang apa jenis gula-gula yang anda ingin masuk ke dalam kotak dan memberi kepada tetamu. Anda boleh cuba M&M sebagai gula-gula pilihan anda. Anda boleh mendapat harga diskaun jika beli secara borong.

Jadi, bolehlah anda mempunyai banyak keseronokan dengan proses menyediakan kotak cenderahati buatan sendiri.

manicure set promotion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top