web
counter

Hadiah Hari Guru Untuk Guru Yang Dihormati

Gift Kahwin Ads

Hari guru merupakan hari kerayaan untuk para guru-guru. Jadi pemberian hadiah hari guru menunjukkan kita sebagai pelajar menghargai perkorbanan mereka.  Ia juga merupakan hari pengingatan untuk semua pelajar supaya memberi kehormatan yang patut guru-guru terima.

Pekerjaan sebagai seorang guru boleh menjadikan beliau mempunyai malam resah bergantung kepada tekanan. Bayangkan anda mempunyai masa hadapan kanak-kanak di tangan anda. Ini adalah apa yang guru lakukan setiap hari untuk kanak-kanak kami.

Pelajaran yang mereka ajar akan memberi kesan bagi kanak-kanak buat seumur hidup. Apabila kelas tamat, guru masih berterusan hari mereka dengan pergi ke mesyuarat, penggredan kerja rumah dan menyediakan pelajaran untuk keesokan hari.

balang crystal
balang crystal

Perkorbanan Guru Yang Tidak Dikelihatan

Jadi ia tidak hairanlah guru-guru menjadi terlalu tertekan walaupun pada masa rehat juga. Sebagai murid-murid sekolah, apakah yang boleh menjadi cara yang baik untuk menunjukkan penghargaan anda terhadap guru. Apakah yang benar-benar boleh mencerminkan dan menyampai nila penghargaan anda kepada cikgu-cikgu?

Yang ada di otak kebanyakan orang adalah dengan pilihan hadiah hari guru untuk diberi kepada guru yang mereka hormati pada hari yang bermakna ini.

Terdapat beberapa hadiah hari guru yang anda boleh pilih sebenarnya, tetapi jenis yang benar-benar berguna dan dihargai merupakan hadiah yang boleh menyenangkan hati para guru-guru.

pakej tasbih set
pakej tasbih set

Membeli hadiah dan kad untuk guru-guru adalah lebih mudah berbanding dengan masa dulu. Anda akan mendapati banyak peniaga atau kedai-kedai yang terdapat di pasaran di mana anda boleh melawat dan membeli hadiah. Anda akan mendapat pelbagai hadiah hari guru pada harga yang berpatutan.

Jika anda merasa bahawa anda mempunyai jadual yang sibuk dan tidak mempunyai masa yang cukup untuk melawat pasaran tempatan, maka anda mempunyai sumber lain juga.

Beli di Kedai Atau Online?

Terdapat banyak peniaga online yang berurusan dalam hadiah dan kad untuk pelbagai majlis dan mereka juga mempunyai laman web mereka juga.

Jadi, anda boleh melawat laman web ini dan membuat pilihan anda dengan teliti dan perlahan-lahan untuk mendapatkan sesuatu yang istimewa untuk diberikan kepada guru yang anda hormati. Hadiah yang anda beli tidak semestinya mahal sangat, asalkan ia sesuatu yang berguna dan mempunyai makna untuk guru dah cukup.

gold alas cawan
gold alas cawan

Kami sebagai kedai cenderahati juga menawarkan pelbagai cenderahati termasuk juga hadiah hari guru yang boleh anda beli di kedai kami atau secara online. Dengan perkhidmatan dan kos kami yang boleh dipercayai, anda boleh membeli hadiah dalam talian dengan mudah dan dapat hadiah itu hantar ke rumah anda tanpa perlu anda datang untuk ambil sendiri jika anda seorang yang sibuk.

Avengers tie clip

Idea Untuk Hadiah Hari Guru

Guru-guru terdiri daripada lelaki dan perempuan juga. Jadi hadiah-hadiah yang anda pertimbangkan untuk diberikan boleh anda pilih dengan jenis yang sesuai untuk lelaki dan jenis yang sesuai untuk perempuan. Rujuk ke bawah untuk mendapatkan sikit ilham jika anda tidak tahu apa yang anda nak beli.

Hadiah Hari Guru Wanita

bunga untuk guru

 • Bunga – Satu hadiah yang digemari oleh kebanyakan guru wanita.
 • Alat Tulisan – Yang boleh jadikan hadiah praktikal yang ada kaitan dengan pelajaran guru.
 • Tudung – Pakaian yang diperlukan oleh guru wanita melayu. Beli tudung yang esklusif akan disukai oleh guru yang anda sayangi.
 • Buku – Memang terdapat ramai guru yang suka membaca. Jika boleh beli sebuah buku kegemaran guru itu tentu dia akan amat hargai dengan hadiah itu.
 • Tasbih – Guru melayu memang perlu buat sembahyang. Jika boleh berikan tasbih maka mereka boleh pakai bila buat sembahyang setiap hari.
 • Alas Cawan – Jika boleh letak gambar guru dan pelajar sekali dalam alas cawan dan berikan kepada guru yang anda hormati, mereka akan kagum dengan hadiah ini.
 • Balang Crystal – Balang crystal boleh jadikan hadiah yang elegan yang boleh guru pakai sebagai hiasan di rumah mereka.
 • Botol Kaca Kacang – Jika guru anda suka makanan ringan, maka boleh pertimbangkan untuk berikan satu botol kaca kacang yang isi dengan kacang yang sedap di dalamnya.

Liverpool cufflinks

Hadiah Hari Guru Lelaki

 • Alat Tulis – Hadiah ini merupakan hadiah praktical yang akan digunakan oleh guru anda.
 • Baju Melayu – Boleh pertimbangkan untuk beli satu baju yang mempunyai corak dan design yang guru anda suka.
 • Kad Ucapan – Jika boleh buat sendiri satu kad ucapan dan beri kepada guru yang anda hormati, ia akan mempunyai kenangan yang amat bermakna.
 • Tali Leher – Guru lelaki biasanya perlu menghadiri banyak upacara sekolah. Tali leher memang sesuatu yang sangat sesuai untuk diberikan kepada mereka.
 • Pen Drive – Satu lagi hadiah praktikal yang amat diperlukan oleh guru untuk kegunaan dalam pelajaran mereka.
 • Cufflinks – Jika guru anda suka pakai baju french cuff shirt lengan panjang, maka boleh anda belikan cufflinks kepada guru.
 • Pen – Boleh anda personalised pen itu dengan ukir nama guru dalamnya dan berikan kepada guru anda. Mesti dia akan rasa kagumkan.
 • Tie Clip – Bila ada tali leher, mestilah pakai tie clip juga supaya pakaian dapat kelihatan kemas dan unggul.

Peringatan Untuk Berikan Hadiah Hari Guru

 1. Jangan berikan hadiah yang terlalu mahal. Ia akan menjadi satu yang mungkin terlampau dan guru perlu tolakkan untuk terimanya. Ia juga boleh menjadi satu beban kepada diri sendiri untuk belanja atas hadiah yang mahal itu.
 2. Jangan pergi tanya guru apa hadiah yang dia nak. Keikhlasan anda untuk berikan hadiah akan disyaki.
 3. Jangan tanya lain-lain pelajar apa hadiah yang mereka beri kepada guru dan jangan buat perbandingan. Hadiah hanya satu  tanda perhargaan terhadap cikgu.
 4. Jangan beli hadiah yang tidak realistik kepada guru, seperti pakaian atau barang kemas mewah dan sebagainya. Lebih baik anda mempertimbangkan sama ada guru boleh pakai hadiah anda dalam kehidupan harian mereka.
 5. Ingat untuk mengeluarkan kad harga dan beg kedai. Tidak kira walaupun hadiah itu tidak mahal, lebih baik menggunakan pembungkusan kertas untuk bungkusnya. Kadang-kadang beri perhatian pada perkara yang halus dapat menunjukkan keikhlasan dari pemberi hadiah.
 6. Harga hadiah bukan penentu utama. Kebanyakan hadiah yang dibuat oleh diri sendiri baru dapat menyentuhi hati guru.
 7. Sekiranya hadiah itu agak baru, adalah perlu untuk menerangkan kegunaannya kepada supaya guru dapat memahami hadiah yang anda berikan.
 8. Apabila memberi hadiah, untuk menjelaskan bahawa anda menghargai nilai pelajaran guru itu, anda boleh berkata, “Ini adalah hadiah yang saya pilih dengan teliti, harap guru akan menyukainya.”
  Jangan anda kata “saya tidak ada masa untuk sediakan hadiah, maka saya beli dengan sesuka hati”, ia akan menjadikan guru anda rasa anda bukan ada hati untuk berikan hadiah kepadanya.
manicure set promotion

2 thoughts on “Hadiah Hari Guru Untuk Guru Yang Dihormati”

 1. Kalau dulu memang tak de idea. Bila Hari guru je, hadiahkan pen. Sekarang memang dah banyak pilihan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top