web
counter

Tips Gaya Pakaian Bagi Ibu Pengantin

Gift Kahwin Ads

Hari perkahwinan anak merupakan hari yang anda telah menunggu sejak anak anda dilahirkan. Memang anak perempuan atau anak lelaki anda akan berpakaian hebat tetapi macam mana pula dengan anda sebagai ibu? Walaupun ia adalah hari kebesaran mereka, anda layak untuk kelihatan istimewa juga! Kebanyakan ibu terlalu sibuk untuk kesemuaan persediaan perkahwinan bagi pengantin perempuan dan pengantin lelaki yang mereka lupa tentang diri mereka. Cuma mereka ingat untuk mencari pakaian di saat-saat akhir apabila mereka mendapati tiada pakaian yang sesuai untuk pakai.

pakaian ibu pengantinFoto kredit kepada Cietta Boutique

Anda Layak Untuk Kelihatan Cantik Juga

Tetapi perhatian khusus perlu diambil apabila memilih pakaian untuk menghadiri hari perkahwinan anak-anak anda. Lagipun, anda akan berada dalam semua gambar-gambar yang diambil dalam perkahwinan.

Di sini terdapat beberapa tips gaya yang hebat untuk memastikan anda dapat mempesonakan diri pada hari kebesaran anak anda.

Semua Mengenai Baju Kurung

Cuba mencari jenis pakaian yang paling universal. Baju kurung dengan corak dan warna yang menemui dengan tema perkahwinan memang sempurna sekali. Baju kurung yang sesuai dengan badan boleh mencerminkan bentuk yang indah kepada anda. Baju kurung dengan jahitan yang berkualiti adalah sempurna jika anda bimbang kelihatan terlalu gemuk. Anda dijamin akan mempunyai kelihatan yang jelita dalam jenis pakaian ini.

Pilihan Warna Yang Betul

Jika anda berkenan pada warna yang tertentu, maka boleh anda cuba dengan warna yang neutral. Ini merupakan pilihan yang klasik dan akan bersepadan baik dengan apa-apa warna sahaja. Warna yang boleh anda cuba termasuk kelabu, champagne, emas atau perak. Ingat jangan merompak warna pengantin sebab anda mahu anak lelaki atau anak perempuan anda untuk mempersembahkan kelihatan yang paling cantik dan hebat dalam perkahwinan. Jika warna pastel bukan warna kegemaran anda, kami akan mengesyorkan warna nada permata yang indah seperti hijau zamrud atau kecubung ungu.

Keselesaan

Pastikan anda benar-benar suka pakaian anda. Jangan cuba memakai dengan sesuatu yang pengantin mahu anda pakai. Lagipun, anda layak untuk berasa selesa. Ini adalah hari yang besar untuk anda juga supaya memilih pakaian yang sesuai dengan mempunyai personaliti dan juga bersepadan dengan badan anda. Sebagai contoh, jika anda tidak berasa selesa dalam pakaian yang mempunyai lengan yang ketat kemudian mencari satu dengan lengan yang lebih besar. Semua orang memancarkan lebih keyakinan apabila mereka rasa selesa dengan pakaian mereka.

Artikel berkaitan:
Fungsi Sebuah Butik Pengantin
Penginapan Untuk Tetamu Perkahwinan

manicure set promotion

Comments (2)

  1. Agus Mahfoz January 26, 2020
    • Alicia February 4, 2020

Leave a Reply