web
counter

Cenderahati Perkahwinan Untuk Tetamu Yang Unik Dan Murah

Gift Kahwin Ads

Cenderahati perkahwinan adalah hadiah kecil diberikan sebagai tanda penghargaan atau ucapan terima kasih kepada tetamu dari pengantin perempuan dan pengantin lelaki semasa majlis perkahwinan.

Tradisi
Tradisi pemberian cenderahati perkahwinan merupakan satu tradisi yang dah lama untuk perkahwinan. Adalah dipercayai bahawa cenderahati perkahwinan pertama yang diberikan dalam dunia ini adalah di kalangan bangsawan Eropah yang dikenali sebagai bonbonniere. Bonbonniere ialah kotak perhiasan kecil yang diperbuat daripada kristal, tembikar, atau batu permata. Kandungan kotak-kotak yang berharga secara amnya kiub gula atau gula halus, yang melambangkan kekayaan dan royalti. (Dalam era zaman, gula adalah satu komoditi yang mahal dan berharga sahaja di kalangan orang kaya. Ianya dipercayai bahawa gula mengandungi faedah perubatan). Sekarang harga gula telah menurun dengan banyak berbanding dengan zaman Europah ni, tradisi menyediakan hadiah kepada tetamu dan jadi sesuatu yang umum.

White black polka dot bag

Sekarang terdapat banyak kotak-kotak biarpun kotak tin, logam, cardboard dan lain-lain yang dah dipakai untuk mengisi barangan makan didalamnya dan diberi sebagai cenderahati kepada tetamu.

Cenderahati yang diberikan kepada tetamu dikenali sebagai cenderahati perkahwinan dan dikongsi dalam budaya di seluruh dunia. Cenderahati perkahwinan telah menjadi bahagian yang rumit dan satu keperluan yang boleh menjadikan sesuatu perkahwinan lebih lengkap dalam suasana yang bahagia. Pada masa kini, terdapat pelbagai cenderahati perkahwinan dengan gaya, keanggunan dan tema yang berlainan untuk pilihan anda. Pengantin pada hari ini mempunyai pilihan yang luas untuk memilih hadiah mengikut tema majlis perkahwinan mereka.

 

Ramai pasangan ingin berkongsi hadiah souvenir yang diperibadikan dengan nama pasangan dan tarikh supaya tetamu boleh ingat hari kebesaran mereka yang sangat istimewa tu. Antara cenderahati ini termasuk alas cawan, mini jar, kotak perhiasan, kotak tin, lilin, pasu, dan sebagainya.

Cenderamata Terkini Yang Menemui Bajet Anda
Jika anda mempunyai bajet yang ketat, boleh anda mempertimbangan pembelian cenderahati di bawah RM1 seperti beg dan kotak kertas yang kami bekalkan. Beg bukan saja murah tetapi boleh dipakai untuk mengisi lebih daripada satu barangan terutamanya souvenir dan makanan yang boleh dimuat dalam beg yang unik. Manakala anda boleh beli kotak kertas untuk isi gula-gula dan coklat yang digemari oleh kanak-kanak. Terdapat banyak lagi cenderahati perkahwinan terkini yang boleh anda semak di laman borong kami. Jadi, kunjungilah dengan kerap untuk produk yang update di laman kami dari semasa ke semasa.

 

Kepentingan dan permintaan untuk cenderahati perkahwinan telah mencipta perniagaan baru dalam industri perkahwinan. Cenderahati perkahwinan telah melepasi jangkaan ‘trend’ dan telah menjadi sesuatu barangan yang biasa di kalangan majlis perkahwinan hari ini.

Klik sini untuk kunjungi laman borong cenderahati kami.

Artikel berkaitan:
Swan Candy Box – Souvenir Kahwin Terkini Yang Laris

manicure set promotion

1 thought on “Cenderahati Perkahwinan Untuk Tetamu Yang Unik Dan Murah”

  1. KandaDinda Souvenir

    Bukan hanya di Malaysia saja, di Indonesia pemberian cenderahati perkahwinan juga sudah menjadi tradisi disemua daerah. Pilihan model cenderahati perkahwinan sekarann ini bermacam-macam, jadi pasangan pengantin bisa lebih puas dalam memilih souvenir pernikahan souvenir pernikahan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top