web
counter

Pelbagai Sabun Sebagai Cenderahati Perkahwinan

Gift Kahwin Ads

sabun telur

sabun telur

sabun itik

sabun duck

sabun love

sabun love

sabun snowflake

sabun burung

sabun bird

sabun twitter

sabun flower

sabun xo

sabun rose soap

Rafia dan Bunga Kering Sebagai Pembungkusan Sabun

Menggunakan raffia dan bunga kering sebagai pembungkusan sabun adalah cara yang baik dan murah untuk mempersembahkan sabun anda. Raffia bersama helai panjang rumput kering merupakan bahan yang mudah untuk menjadi pembungkus. Sudah tentu, ia adalah benar-benar semula jadi dan tidak beracun. Anda boleh membeli raffia secara borong di sebuah kedai kraf dengan harga yang sangat murah atau anda boleh membuat sendiri.

Untuk membuat rafia diri sendiri, anda hanya perlu menyediakan rumput kering yang mempunyai kira-kira 3 kaki tinggi. Sebaik sahaja rumput kering tu disediakan, merebut segenggam rumput dan memotongnya dengan gunting atau pisau. Mengikat ikatan rumput bersama-sama dengan tali atau gelang getah tebal.

Jangan mengikatnya terlalu ketat sebab rumput tidak akan kering sendirinya dan ia hanya perlu cukup ketat supaya apabila anda menggantungnya terbalik untuk jadikannya kering, kepingan rumput tidak masuk ke dalam berkas. Gantung ikatan rumput anda terbalik seperti yang dinyatakan.

Pengeringan perlu mengambil beberapa hari. Anda juga boleh kering rumput pada suhu yang rendah pada lembaran cookie di dalam ketuhar jika anda perlukannya dalam masa yang singkat. Dengan menggunakan sikit masa untuk membuat penyediaan, anda boleh menjimatkan wang yang banyak dan ia hanya mengambil masa kira-kira 3 minit sahaja.

Terdapat beberapa cara untuk mengubah reka bentuk ini. Sebagai contoh, anda boleh menggunakan 10 helai raffia dan bukan 1 atau 2 saja untuk memberikan pandangan yang lebih cantik. Anda boleh mengikat kad label kecil di mana simpul disambungkan. Anda boleh menggunakan dawai bunga dan ikat kepala bunga kering bersama simpulan raffia itu. Jika anda mempunyai beberapa helai raffia dengan kemukaan yang luas, anda boleh membuat busur mengipasi yang cantik. Anda boleh memberikan sabun tropika anda dengan hiasan skirt rumput mini!

Terdapat juga beberapa bunga rafia untuk sabun yang sangat licik dan comel yang anda boleh menyediakannya.

Selain daripada menggunakan bunga kering untuk mengikat ke busur raffia anda, anda juga boleh mengikat bunga liar segar dengan batang sekitar sabun dan biarkan ia kering di sana bersama sabun. Ini membolehkan beberapa kreativiti tambahan yang menggunakan bunga pra-kering atau herba. Anda juga boleh menggunakan rafia untuk mengikat bersama-sama bundle mini lavender atau lain-lain bunga bertunas kecil dan melekat bundle ini di bawah seri rafia anda.

Juga, jangan lupa tentang menggunakan daun. Menumbuk lubang di daun segar dari pokok lemon, sebagai contoh, daun kering, kemudian mengikatnya kepada pembungkusan sabun raffia anda. Jika anda mempunyai daun yang lebih besar seperti sebuah tumbuhan payung, balut keseluruhan sabun dalam daun apabila ia segar, ikat bersama raffia, kemudian biarkan ia kering. Ia tidak begitu semula jadi untuk anda mempersembahkannya kepada tetamu anda.

Rafia dan bunga kering adalah bahan pembungkusan sabun kegemaran saya. Terdapat terlalu banyak cara yang elegan dan mudah yang anda boleh buat dengan bahan ini untuk sabun buatan tangan.

Anda boleh menggunakan bunga kering dan herba dalam sabun buatan sendiri. Mereka akhirnya akan pudar atau berubah menjadi warna coklat (ini biasanya hanya mengambil masa beberapa hari atau beberapa minggu untuk berlaku).

Beberapa pembuat sabun akan mencincang bahan bunga kering dan taburkan ia di atas sabun (bukannya menambah kepada badan bar sabun), yang seolah-olah mempunyai hasil yang terbaik. Apapun, menggunakan bunga atau herba kering sebelum mereka mengikat mereka dengan sabun anda supaya mereka akan mengurangkan kelembapan. Ini akan membantu sabun tu mengekalkan lebih daripada bau dan warna semulajadi mereka.

manicure set promotion

1 thought on “Pelbagai Sabun Sebagai Cenderahati Perkahwinan”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top