web
counter

Catatan untuk Hadiah Perkahwinan

Gift Kahwin Ads

Mencatatkan apa hadiah perkahwinan yang ingin terima adalah sesuatu yang ramai pasangan lupa untuk lakukan. Pada peringkat perancangan sibuk, ia adalah mudah untuk dilupakan. Tetapi catatan untuk semua hadiah yang ingin adalah penting.

Pembelian Hadiah Perkahwinan

Pembelian hadiah perkahwinan merupakan satu tugas yang amat sukar. Melainkan jika anda adalah kawan baik bagi pengantin, sukar untuk anda menjangka apa yang mereka mahu , apa yang mereka boleh menggunakan, apa yang mereka sudah mungkin ada, dan apa yang mereka benar-benar memerlukan.

Anda boleh menjadikan kerja pencarian hadiah lebih mudah untuk rakan-rakan dan keluarga anda dengan mencatatkan semua barangan dan berikan mereka lihat. Apabila anda mencatatkan hadiah untuk perkahwinan anda, anda akan dapat untuk memilih beberapa hadiah yang anda ingin terima. Anda boleh memberitahu rakan-rakan dan keluarga anda apa barangan hadiah yang anda ingin dapat untuk perkahwinan anda dan mereka tidak akan beli barangan yang sama untuk anda.

Anda boleh mendapatkan ‘surprise’ dengan apa yang anda terima, tetapi ingat bahawa anda tidak melakukan apa-apa untuk diri sendiri atau keluarga anda. Mereka mahu mendapatkan anda sesuatu yang anda benar-benar akan pakai dan nikmati. Jika anda dengan pasangan anda tidak suka minum kopi, ia akan menjadi sangat sedih jika anda menerima periuk kopi, dan lebih-lebih lagi jika anda menerima dua atau tiga periuk kopi dalam perkahwinan anda.

Jangan Terlalu Menyusahkan Orang Lain untuk Barangan Hadiah

Selain daripada itu, bukan semua orang suka membazirkan masa untuk membeli-belah di pasaraya. Sesetengah orang mungkin beli dengan sesuka hati saja. Atau mereka mungkin dari luar bandar dan mereka hanya boleh membelikan anda sesuatu yang sangat tertentu dalam otak mereka.

Jadi catatan hadiah kemahuan anda adalah salah satu cara untuk memastikan bahawa anda akan mendapat sekurang-kurangnya beberapa barang yang anda benar-benar inginkan. Anda juga akan dapat membantu orang-orang yang tidak tahu apa yang perlu diberikan kepada anda.

Jadi jangan lupa untuk menyediakan satu catatan hadiah pengantin anda. Dan pastikan anda memilih pelbagai hadiah untuk semua bajet. Anda boleh memilih hadiah yang lebih mahal, tetapi ingat anda jangan membebani kawan-kawan atau saudara-mara anda dengan senaraikan barang pembelian yang mahal.

Artikel berkaitan:
Hadiah Pernikahan Pilihan Anda

manicure set promotion

Leave a Reply