web
counter

Mason Jars Untuk Hiasan Perkahwinan

Gift Kahwin Ads

Mason Jars Yang Bukan Bekas Kaca Saja

Semua orang seolah-olah mempunyai satu bekas kaca di dalam kabinet mereka di rumah sama ada di bawah dapur, di pantri, di dalam peti sejuk yang masih penuhi dengan jeli epal… apa yang saya katakan adalah tentang balang Mason(Mason Jars). Ia direka untuk pengunaan, bukan untuk kecantikan.

Tetapi sekarang balang Mason telah bertukar menjadi satu cenderahati utama dalam perkahwinan bagi pengantin yang memilih perkahwinan vintaj sebagai tema mereka. Keindahan balang Mason ini adalah kesederhanaan … dan serba boleh. Mereka boleh digunakan untuk apa-apa saja. Ia boleh digunakan untuk menjadi lampu, cenderahati, barang hiasan dan lain-lain.

Balang ni juga tidak mudah pecah yang menjadikan mereka mudah untuk dihantar ke lokasi dewan perkahwinan mereka. Dan apa yang lagi baik ialah, balang ni boleh diperolehi dengan harga yang murah yang merupakan sebab utama kenapa ia menjadi pilihan orang ramai buat masa ini.

sandy mason jarbeli sini

Siapa Itu Mason?

Balang Mason, balang pengetinan atau ada juga orang memanggilnya balang Ball yang dicipta oleh John Mason. Dia merupakan seorang tukang pateri dalam tahun 1858.

Adakah dia mempunyai sebarang petunjuk bahawa ciptaannya akan menjadi begitu popular bagi pengantin selepas lebih 150 tahun kemudian? Mungkin tidak, kerana mereka pada mulanya dicipta untuk meningkatkan proses mengekalkan dan pengetinan maka

nan, kembali ke masa dulu apabila menyediakan makanan anda sendiri adalah satu keperluan dan bukan cuma hobi. Kedua-dua jenis balang Mason yang paling popular hari ini adalah jenama Kerr dan Ball, kedua-duanya dimiliki oleh Jarden Manufacturing.

Syarikat ini mesti membuat keutungan yang baik hari ini dengan pengantin menggunakan sekurang-kurangnya satu dozen atau beberapa ratus sampai ribu gelas ini sebagai cenderahati untuk tetamu mereka.

Ashlynn Jarbeli sini

Menggunakan Mason Jars Sebagai Pemegang Lilin

Balang Mason boleh dijadikan sebagai pemegang lilin untuk hiasan perkahwinan. Tetapi anda mungkin tidak mahu cuma taruh lilin dalam balang saja!

Nah, anda boleh, tetapi ini adalah perkahwinan, jadi mari kita menunjukkan muslihat sedikit. Demi keselamatan dan memastikan lilin anda tidak bergolek di sekeliling jar, berlabuh dengan letakkan lapisan pasir atau hiaskan sekitarnya dengan batu-batu hiasan atau permata berwarna.

Salah satu perkara yang menarik mengenai balang Mason adalah gelas ini dicipta dengan menahan panas, jadi anda tidak perlu risau dengan haba dari lilin itu sama sekali.

Coy Hexagon Glass Jarbeli sini

Terdapat banyak cara yang berbeza untuk menghiaskan balang Mason untuk menjadikannya kelihatan lebih cantik. Anda boleh memotong dua atau tiga inci kain terpal dan membalut di sekitar balang, diikuti dengan reben satu inci untuk dipadankan dengan warna perkahwinan anda yang terikat dalam pita.

Satu cara yang baik untuk membiarkan cahaya lilin bersinar melalui balang Mason adalah tutupnya dengan kain doilies di luar. Ia merupakan satu perkara yang mudah untuk dilakukan dan semua yang anda perlukan adalah satu tin “Spray Mount” dan beberapa keping kertas doilies.

Cahaya itu kelihatan menakjubkan bersinar melalui lubang di bahagian doilies. Anda juga boleh membuat susulan dengan mengikat beberapa helai raffia di sekeliling lingkaran balang dan seri dalam simpulan atau pita.

Balang Mason Untuk Cenderahati Atau Decor Lain

Balang Mason adalah pengisi yang sesuai untuk mengisi semua jenis barangan ringan. Anda boleh mengisi apa-apa saja di dalamnya. Umpamanya, anda boleh masukkan coklat M & M yang bersepadan dengan warna perkahwinan anda ke dalam.

Atau anda boleh isikan campuran cookie dalam lapisan untuk menjadikannya kelihatan menarik sekali. Selain daripada itu, anda boleh menggunakan balang Mason ini sebagai gelas minuman mereka dan biarkan setiap tetamu membawa pulang selepas jamuan.

Kadisha Glass Jarbeli sini

Balang Mason boleh menghasilkan centerpieces yang cantik, terutamanya apabila dipenuhi dengan bunga liar atau bunga desa seperti bunga matahari atau daisies. Kekurangan kekecohan adalah lebih baik bagi hiasan ini atau anda akan merosakkan rupa design yang anda cuba untuk mencipta.

Sekitar permukaan balang, tak mahu potong, kerana tepi berjumbai adalah sebahagian daripada keseluruhan kelihatan. Dapatkan jalur kain dalam cetakan vintaj dan mengikat busur comel di sekeliling lingkaran bagi setiap jar.

DIY Antik Balang Mason Biru

Antik balang Mason berwarna biru mendapat permintaan yang tinggi pada masa ini dan boleh menjadi agak mahal jika anda perlu kuantiti yang banyak. Sekiranya tetamu anda boleh duduk di dewan tuan rumah untuk melihat balang antik ni, bolehkah mereka benar-benar membezakan antara balang yang anda DIY dan balang yang siap sedia beli di pasaran?

Mungkin tidak, jadi jika anda beli balang siap sedia, maka anda perlu dapatkan mereka dalam hiasan yang elegan. Kita bukan cakap tentang mewarna balang antik, jangan berbuat demikian, kerana itu cukup banyak pencabulan dalam dunia Mason jar dan kami akan membuat anda mendapat balang yang unik dan cantik untuk upacara anda.

Terdapat banyak cara yang boleh anda dapat di laman sekarang dengan menggunakan Mod Podge dan kraf cat untuk mewarnakan balang Mason.

Cara ini adalah baik jika anda tidak merancang untuk menggunakan jar anda untuk penggunaan lain dan cuma untuk paparan sahaja. Tetapi mereka tidak selamat untuk anda isi air dalamnya jika anda mahu menggunakannya sebagai pasu.

Untuk penyelesaian yang lebih kekal untuk jadikan balang Mason anda sebagai antik, terdapat cat yang dibuat untuk kaca dipanggil Vitrea 160 dalam warna biru untuk mencipta kelihatan antik selepas kering.

Mason Jars Untuk Gantung

Balang Mason kelihatan cantik sekali apabila gantung di luar rumah. Satu cara terbaik untuk menggunakan balang Mason di majlis perkahwinan adalah sebagai penanda bangku gereja.

Balang boleh diisi dengan bunga atau lilin dan digantung dengan memakai cangkuk gembala. Jika perkahwinan bukan diadakan dalam rumah, jadi tidak ada cara untuk menolak buku itu ke dalam lantai? Tiada masalah … sekarang kedai hardware ada menjual cangkuk gembala dengan asas yang berdiri bebas.

Anda juga boleh menggantung balang atas pokok-pokok, tetapi anda tidak perlu menghabiskan wang yang banyak untuk membeli balang Mason yang anda lihat di kedai-kedai khusus. Anda boleh DIY anda sendiri dengan hiasan dan tema yang anda suka jika anda mahir dalam kraf dan mempunyai masa penyediaan perkahwinan yang cukup.

manicure set promotion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top