web
counter

Fotografi Perkahwinan – Ambil Gambar Dengan Semula Jadi

Gift Kahwin Ads

Hari yang paling penting dalam kehidupan sesiapa pun sudah pasti adalah hari perkahwinan mereka. Karisma dalam sesuatu perkahwinan adalah ia boleh membawa senyuman, air mata, kegembiraan, cinta, semua ni yang boleh bercambah dalam hati anda sekaligus.

Jadi, cara yang terbaik untuk menikmati kenangan cintaan perkahwinan adalah mendapatkan seorang jurugambar mahir untuk menangkap semua gambaran tu. Majlis perkahwinan bukan mengenai sentimen sahaja, tetapi warna, keseronokan dan keriangan memainkan peranan yang penting dalam perkahwinan juga.

Mari kita mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana untuk menjadikan detik-detik istimewa untuk kenangan yang tidak dapat dilupakan.

thailand scene

Trend terkini di majlis perkahwinan:
Majlis perkahwinan adalah salah satu perkara yang mewah dan besar. Semua perkahwinan akan jadi tidak lengkap tanpa album foto epik. Seperti setiap aspek lain dalam perkahwinan, fotografi juga mengekalkan kadar dengan pelbagai perubahan trend.

Fotografi sebenar
Sekarang sudah tidak laku untuk menyamar. Hari ini penggambaran lebih mementingkan tentang kelihatan semula jadi. Selepas sepuluh atau lima belas tahun, apabila pasangan suami isteri melihat kembali hari kebesaran mereka, mereka tidak ingin melihat gambar-gambar palsu dengan senyuman plastik. Mereka mahu mengenang kembali hari untuk apa yang ia benar-benar semula jadi. Mereka ingin kelihatan dengan penuh emosi bercampur-campur, hati turun naik , dengan kenangan pahit- manis.

Perkahwinan tidak diuruskan dalam satu hari. Secara umumnya perayaan tersebar sekurang-kurangnya seminggu dengan beberapa upacara mendedahkan setiap hari. Perkahwinan boleh ditunjukkan antara mana-mana perayaan sebaik-baiknya, pada hari memberikan gubahan hantaran, merisik, bertunang dan sebagainya. Ia adalah sebuah video yang penting bagi pasangan itu. Diilhamkan oleh filem-filem, banyak padanan pakaian dan lagu-lagu romantis boleh ditaruh dalam video.

Pengambilan gambar:
Pada tahun lalu , pengambilan gambar telah menjadi popular bagi pasangan yang ingin berkahwin. Ia mungkin kedengaran tidak masuk akal dan sia-sia, tetapi sebenarnya ia amat berbaloi untuk dijadikan kenangan untuk pasangan. Pasangan memilih beberapa destinasi romantis, antaranya termasuk pantai, taman-taman, dan hotel lima bintang untuk mengambil foto. Idea di sebalik konsep ini ialah pasangan melihat gambar-gambar ini tahun selepas hari perkahwinan mereka dan mengenang kembali berapa banyak cinta mereka. Selain itu, mereka berseronok sepanjang masa kerana mereka mendapat klik! Klik ini adalah sambutan serta merta di laman media sosial di kalangan rakan-rakan juga.

Trend yang lain :

Perbelanjaan:
Sesetengah orang ingin perkahwinan yang kecil dan ringkas, manakala sesetengah pasangan ingin perkahwinan yang hebat. Terdapat pasangan yang berakhir menghabiskan cukup banyak wang di majlis perkahwinan mereka dan terdapat juga yang membelanja dalam bajet yang mereka sediakan. Jika seseorang berniat untuk mengupah seorang jurugambar untuk mengambil gambar dalam perkahwinan mereka, pembelanjaan beberapa ribu dah pasti kena disediakan kecuali mereka dapat kawan-kawan yang membantu mereka dan mereka dapat jimatkan wang perbelanjaan tu.

Editing:
Kita hidup dalam zaman Photoshop dan Instagram. Mana gambar tidak digeselkan pada zaman ini? Penyuntingan dilakukan untuk meningkatkan keindahan imej. Kesan khas ditambah. Gambar-gambar hitam dan putih adalah satu contoh kesan tersebut.

Kesimpulannya, ia boleh dikatakan dengan mudah bahawa fotografi perkahwinan telah mendapat satu pembaharuan besar. Orang ramai terbuka untuk menghabiskan bajet perbelanjaan untuk fotografi kerana mereka menyedari kepentingannya hari ini dan untuk tahun akan datang.

manicure set promotion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top