web
counter

Love-Shaped Mint Tin With Flowery Decoration

Gift Kahwin Ads

order sekarang

For Enquiry pls inbox http://www.facebook.com/RenownGift01

Evolusi Untuk Kotak Cenderahati Perkahwinan

Boleh kita kenang kembali sejarah cenderahati perkahwinan ke abad awal ke-17, apabila mereka telah diberikan kepada tetamu perkahwinan sebagai tanda kekaguman. Kotak cenderahati perkahwinan memberikan pasangan pengantin itu sesuatu peluang untuk menunjukkan keunikan dan kreativiti mereka dengan memberikan sesuatu kepada para tetamu. Ia adalah satu cara untuk mengatakan “Terima kasih” kerana menjadi sebahagian daripada sambutan perkahwinan mereka.

Idea memberi kotak cenderahati boleh tertarik balik ke abad awal ke-17, apabila kelas-kelas atasan menggunakannya untuk memberikan sesuatu yang canggih bagi tetamu yang mereka jemputi untuk menghadiri upacara yang diadakan oleh mereka. Cenderahati pada dulu disediakan dalam kotak mewah kecil yang dipanggil “bonboneire” dan diperbuat daripada kristal atau emas dan makanan bakeri yang biasanya diisi dalam kotak itu. Jarang ada gula atau coklat yang dimasukkan pada masa dulu sebab pada ketikanya gula agak mahal. Hari ini, Kotak-kotak telah terdapat banyak jenis dan reka bentuk termasuk kotak mint tin seperti yang ditunjukkan dalam gambar yang semakin menjadi popular. Cenderahati masih kekal untuk menjadi satu cara yang popular untuk menyampaikan tanda penghargaan kecil kepada semua orang yang telah menjadi sebahagian daripada perayaan perkahwinan.

Jenis-jenis Kotak Cenderahati

Kini, kotak cenderahati perkahwinan merupakan bekas yang paling sesuai dan digemari oleh pasangan untuk memberi gula-gula, coklat, pastri, kek atau telur yang diisi dalam bekas ni. Tetapi, jika anda tidak ingin muat kotak ni dengan makanan, anda masih ada banyak pilihan seperti anda boleh masukkan kaca halus, bingkai gambar, tasbih, sabun wangi, rantai kunci dan sebagainya. Cenderahati ini adalah sangat sesuai untuk dimasukkan ke dalam kotak mint tin dan diberikan kepada tetamu. Anda boleh tambah hiasan dengan reben satin dan tag untuk menjadikannya kelihatan lebih unik dan elegan.

Walau bagaimanapun, dengan penyediaan kotak cenderahati yang berlainan pada hari ini menandakan makna yang berlainan dengan mengambil kira hadiah yang mereka muat dalam. Sebagai contoh, kotak mint tin yang dibungkus khas sesuai untuk mengisi lilin, biskut, dan gula-gula, atau apa-apa yang boleh dimuatkan di dalam kotak. Pemberian gula-gula tetap menjadi salah satu cara yang tertua tetapi masih sangat popular untuk menegakkan tradisi kekal ini.

Pilih Menurut Cita Rasa Anda

Reka bentuk kotak cenderahati perkahwinan adalah antara yang mudah untuk menonjol. Seperti yang dinyatakan, “bonboneire” biasanya dibentuk dalam seramik atau emas dan batu-batu yang dibawa sangat mahal dan berharga. Tetapi reka bentuk bergantung pada dasarnya pada cita rasa peribadi pasangan perkahwinan, terutamanya pengantin perempuan.

A126
A126

Dengan masa berlaluan cepat, konsep kotak cenderahati perkahwinan seperti kotak mint tin ini telah menjadi lebih inovatif dan merangsang. Hadiahnya boleh berubah-ubah dari potporri dan set lilin wangi & bergaya. Kesemuaan cenderahati ini dibekalkan dalam reka bentuk yang eksklusif dan bergaya dengan hiasan kotak mint tin cantik. Kotak-kotak cenderahati terus berkembang dari masa ke masa dan termasuk sampul surat, beg kecil, kotak, tin hiasan dan sebagainya. Mereka biasanya dibungkus dalam pembalut hadiah elegan dan diikat dengan reben untuk memberikan penampilan yang canggih.

Artikel berkaitan:
Mint Tin Design 2012

manicure set promotion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top