web
counter

7 Aktiviti Yang Jadikan Bulan Madu Romantik

Gift Kahwin Ads

Selepas anda telah memilih destinasi impian anda dengan kekasih anda, perkara yang perlu dilakukan ialah membuat persediaan tentang apa yang perlu dikunjungi dan apa hal nak buat di sana. Baiklah anda buat tempahan untuk pakej bulan madu dengan harga yang berpatutan.

Tetapi mengapa anda perlu mengikut litar bulan madu biasa? Mengapa tidak membuat kenangan khas anda sendiri? Lagipun, bulan madu adalah sekali saja buat seumur hidup.

Untuk memastikan bahawa anda akan menghargai langkah pertama anda dalam kehidupan perkahwinan dengan kekasih buat selama-lamanya, anda patut cuba semua perkara dalam senarai kami untuk mendapatkan satu bulan madu yang menakjubkan.

7 aktiviti utama untuk pengalaman bulan madu yang luar biasa:

Mengunjungi Negara Yang Penuh Romantis

Anggap kekasih anda sebagai seorang ratu. Membawanya menaiki Gondola di Venice atau perjalanan Carriage seperti seorang puteri. Anda juga boleh menempah kereta, menyediakan hamper berkelah dan meneroka tempat-tempat yang berdekatan.

Berbasikal spontan ke pantai yang berdekatan untuk melihat matahari terbit boleh menjadi perjalanan yang menyeronokkan.

Singgah di mana-mana kafe tempatan dan menikmati secangkir teh atau kopi pada awal pagi dengan kekasih anda. Apa sahaja tempat berkenaan, ia pasti akan membawa kembali kenangan yang akan dihargai.

Mengambil Spa atau Urut bersama-sama

Kerala ayurveda terkenal kerana ia menggiatkan kesan. Tempah sesi urut pasangan dan balingkan badan anda untuk menikmati urutan. Pasangan diberi sebelah meja sisi untuk meletakkan di atas dan dua tukang urut mula menyenangkan tekanan badan anda.

Urutan Thai adalah antara yang terbaik. Untuk rasa yang lebih intim, boleh anda mengatur mandi buih romantis di suite peribadi anda.

Aktiviti Luar

Kenapa anda perlu mengehadkan diri anda kepada kawasan pantai dan resort mewah? Untuk pengalaman yang berbeza, boleh anda mendaki gunung. Jika pasangan anda suka cadangan ni, merancangkan bulan madu ke luar tempat seperti mendaki gunung atau menyelam dalam laut.

Anda akan pulang rumah dengan penuh semangat dan bukannya malas dan meningkatkan keberatan badan sahaja. Berjalan bersama-sama di dasar laut adalah satu pengalaman yang unik.

Safari

safari

Hidupan liar safari adalah percutian popular. Ambil kekasih anda untuk melihat haiwan liar di habitat semula jadi dengan pandangan yang dekat. Tanzania, Kenya dan Afrika Selatan merupakan antara negara yang mempunyai hidupan liar yang menakjubkan selain daripada aktiviti bulan madu biasa.

Lilin makan malam / Pantai cahaya berkelah

Okay, ini mungkin menjadi klasik tetapi tiada bulan madu lengkap tanpa makan malam cahaya lilin tersebut. Di restoran pantai atau di atas bumbung, makan malam cahaya lilin adalah lambang cinta bulan madu.

Lebih baik lagi, merancang berkelah makan tengah hari atau makan malam spontan di pantai. Sediakan satu tilam dan payung untuk makan tengah hari. Berkelah di pantai dengan cahaya bulan pasti dapat memberikan kenangan yang baik dan romantis untuk anda.

Menonton matahari terbenam dan matahari terbit

matahari terbenam

Apabila menikmati percutian pantai, cuba untuk menangkap seberapa banyak detik-detik yang mungkin. Menonton matahari terbenam di ufuk salmon atau Matahari keluar dari laut adalah pemandangan yang luar biasa. Pastikan untuk menikmati detik-detik ni. Melihat matahari terbit dari puncak gunung adalah satu lagi pandangan yang menakjubkan.

Menikmati masa bersama-sama

Menikmati masa yang berkualiti bersama-sama. Ini adalah masa untuk mengukuhkan ikatan perkahwinan anda. Hidup untuk setiap janji yang anda ambil. Berjalan-jalan di pantai yang dikelilingi oleh batu yang indah dan suasana yang seronok untuk anda bersama dengan kekasih anda.

Mengenali antara satu sama lain. Berkongsi rahsia anda, ketakutan dan aspirasi. Dipeluk dalam buaian dua dan menikmati kesunyian di bawah selimut bintang.

Pergi cari negara-negara yang menawarkan pakej bulan madu khas di India dan di luar negara. Bulan madu adalah bertujuan untuk bertindak sebagai jambatan untuk melicinkan kemasukan anda ke dalam kehidupan berkahwin. Apa sahaja yang hidup menawarkan, ia adalah penting untuk mempunyai kenangan yang akan dikenangi buat seumur hidup.

Artikel berkaitan:
10 Destinasi Bulan Madu Di Malaysia

manicure set promotion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top