web
counter

Senarai Perbelanjaan Untuk Perkahwinan

Gift Kahwin Ads

Ia bukan terlalu sukar untuk anda mempertimbangkan satu bajet perkahwinan. Anda perlu mengambil berat satu perkahwinan sebagai perniagaan anda. Ia adalah baik untuk memulakan perancangan seawal mungkin. Gunakan hamparan seperti Microsoft Excel atau OpenOffice untuk merekodkan aliran wang dan jadual. Dan memastikan bahawa segala-galanya yang berkaitan dengan perbelanjaan perkahwinan anda termasuk dalam jadual tu. Apa yang paling penting adalah anda kena pastikan jumlah perbelanjaan yang anda ada dan merancangkan dengan baik.

Senarai semak perbelanjaan untuk perkahwinan yang disediakan terdapat anggaran belanjawan untuk perbelanjaan perkahwinan anda berdasarkan jumlah bajet, jumlah tetamu, dan bilangan tetamu. Ia membolehkan anda memasukkan semua kos perkahwinan sebenar anda supaya anda boleh tahu bajet anda. Malah lebih baik, senarai perbelanjaan ni boleh anda interaktif dan menyesuaikannya untuk membimbing anda dengan pembayaran dan pembelian dalam perkahwinan anda.

Senarai semak perbelanjaan untuk perkahwinan ni juga boleh mengisikan bajet anda ke dalam kategori yang asing. Ia boleh dipecahkan ke dalam semua barangan yang anda mungkin perlu, dari bunga ke cenderahati perkahwinan. Jika anda tidak merancang untuk membeli sesuatu yang terdapat dalam senarai? Tiada masalah! Anda cuma kena potongkan barangan tu dalam senarai anda.

Anda perlu mengingatkan anda sendiri bahawa bajet perkahwinan adalah amat penting untuk merancangkan perkahwinan anda. Malah saya fikir menentukan satu bajet perkahwinan adalah perkara pertama yang anda harus lakukan. Gunakan senarai bajet perkahwinan ini untuk merancang apa yang anda perlu bayar, dan berapa banyak yang anda ingin membelanja pada setiap item. (Gunakan kalkulator untuk mendapatkan peratusan).

Saya cadangkan anda mencetak senarai perkahwinan bajet dan meletakkan ia di dalam buku perancangan anda supaya ia akan menjadi berguna apabila anda keluar membeli-belah atau berbincang dengan vendor.

Anda boleh ikut link ini untuk muat turun senarai bajet perkahwinan dalam PDF.

manicure set promotion

Leave a Reply