web
counter

Interview Dengan Pelajar dari UNITAR

Gift Kahwin Ads

Pelajar dari UNITAR telah buat satu lawatan ke kedai Renown Gift untuk buat interview bagi projek mereka. Pelajar-pelajar ingin tahu macam mana untuk urus niaga satu kedai cenderahati perkahwinan.

Kami bangga dapat memberikan maklumat yang diperlukan dan kedua-dua pihak rasa amat bermanfaat dari interview ini.

Lepas bincang buat masa yang agak panjang, di bawah merupakan sikit idea yang dapat kami berkongsikan.

UNITAR1
UNITAR1

 

UNITAR3
UNITAR3

Dapatkan Kreatif dengan Pemasaran Kedai Hadiah, Promosi, dan Paparan

Kedai-kedai hadiah, secara amnya, mempunyai reputasi di mana pelanggan rasa barangan jualan adalah sangat mahal untuk produk yang biasanya cuma murah harganya. Jangan biarkan ia menjadi definisi kedai anda dalam otak pelanggan.

Hartanah di sebelah tarikan pelancong secara semulajadi akan menjadi lebih tinggi, jadi harga yang adil biasanya sedikit lebih daripada pasaran purata anda. Tetapi anda kena berhati-hati supaya tidak mengakibatkan kehilangan pembeli baru disebabkan oleh harga mahal yang anda jual di kedai anda.

Salah satu cara terbaik untuk melakukan idea ini adalah dengan menawarkan tawaran yang dibekalkan dengan kreatif. Ia jarang sekali seseorang pergi ke kedai hadiah untuk hanya satu item.Mengingatkan mereka tentang apa lagi mereka untuk mengumpulkan barang-barang yang sama bersama-sama.

Menambah diskaun untuk pembelian ini lebih baik. Mereka akan teruja untuk menyimpan sedikit wang untuk barangan yang membosankan dan membelanjakan lebih banyak barang-barang kedai hadiah anda yang lebih besar. Pemasaran kreatif yang sedikit seperti ini boleh pergi jauh.

Pastikan paparan anda adalah bersih dan menarik di ruang kedai. Paparan hadiah dan cenderahati adalah dengan bertujuan untuk menarik pelanggan dan menyerlahkan beberapa produk yang anda ingin bergerak dengan cepat.

Mengekalkan masa untuk memaparkan kawasan paparan dengan reka bentuk, produk dan warna baru. Untuk membantu proses ini, projek-projek ini adalah cara terbaik untuk mendapatkan semua kakitangan di kedai anda melibat dan mungkin anda akan menemui bakat tersembunyi dan cita-cita pada kakitangan di kedai anda.

Berbual-bual dengan pelanggan untuk mengumpul maklumat

Sekiranya produk anda tidak dapat dijual, anda harus mempertimbangkan untuk menyegarkan barangan anda. Boleh anda keluar dan berbual-bual dengan pelanggan anda. Dapatkan maklumat daripada pelanggan tentang apa cenderati yang jadi barang fesyen di masyarakat sekarang. Gunakan pandangan pelanggan untuk beli barangan baru apabila anda memesan produk baru.

Ini merupakan satu strategi yang sungguh baik dan berkesan yang kami lakukan dari masa ke masa. Pasaran perkahwinan sering berubah dan banyak pelanggan sukakan cenderahati yang trendy lagi menarik, jadi mengenalpastikan kedai kami selalu membekalkan pelbagai produk yang segar adalah suatu keharusan.

Kami sentiasa cuba mencari jenama dan barangan baru, dan kami melihat laporan jualan untuk menentukan kuantiti dan jenis barangan yang kami nak beli. Selain daripada itu, kami juga sering mendengar maklum balas daripada pelanggan kami.

Anda juga harus mempertimbangkan untuk menghadiri pameran perdagangan, kerana acara ini dapat memberikan pandangan tentang trend terkini.Jika anda berada di industri hadiah dan cenderahati, pameran seperti ini boleh bagi anda idea yang banyak tentang barangan dan apa yang diperlukan oleh pelanggan anda.

 

UNITAR2
UNITAR2

Menggunakan Teknologi untuk Meningkatkan Kedai Hadiah

Seperti mana-mana kedai runcit moden, mengintegrasikan teknologi ke dalam kedai adalah suatu keperluan yang tidak boleh diabaikan. Walaupun program dan sistem pengurusan sumber pelanggan mungkin tidak begitu kritikal untuk jenis perniagaan ini, anda masih memerlukan pengurusan inventori, pelaporan jualan, dan analisis produk.

Semua maklumat ini boleh didapati di sistem kedai POS kedai hadiah anda, atau Auto Count yang kami pakai di kedai kami. Bersama dengan metrik runcit seperti pendapatan, margin kasar dan bersih, penukaran jualan, dan lain-lain. Penyelesaian yang hebat akan membantu perniagaan kecil anda dalam cara yang anda tidak pernah fikir ia boleh diuruskan secara demikian.

Menambah shopping cart di mana pelanggan boleh buat tempahan secara online yang mudah alih bagi pelanggan boleh meningkatkan pengalaman pelanggan dengan membuat proses checkout lebih mudah dan cepat.

Pastikan kakitangan anda dapat maklumat terkini dan motivasi

Pastikan kakitangan anda mempunyai pengetahuan produk yang baik. Anda perlu melatih mereka dalam produk baru dengan kerap supaya mereka sentiasa dapat maklumat yang paling update.

Beri mereka insentif jualan untuk membuat mereka gembira dan bermotivasi Sebagai contoh, anda boleh menjalankan pertandingan jualan untuk mencapai 75% Kuota dalam 15 hari pada pertama bulan – pemenang akan mendapat hadiah misteri.

Mengadakan jualan untuk stok yang tidak laris

Berikan diskaun istimewa pada barang-barang yang tidak laris dan jual dengan perlahan, atau pasangkannya dengan produk yang bergerak pantas untuk membersihkan inventori lama.

Kurangkan produk bergerak perlahan adalah lebih baik daripada tidak melakukan apa-apa sama sekali. Ini boleh berlaku jika item telah disimpan dalam gudang buat masa yang terlalu tua atau melewati tarikh tamat tempoh. Ini juga dapat membantu anda memperbaiki margin kasar anda.

manicure set promotion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top